luni, octombrie 12, 2009

Austria U19 - Romania U19

Luni, 12 octombrie, incepand cu ora 19:00, pe Jacques Lemans Arena din St. Veit an der Glan, Austria, are loc cea de-a doua etapa de calificare din faza preliminara a grupelor pentru Campionatul European de fotbal rezervat echipelor sub 19 ani, turneu ce va avea loc Franta, iar echipa nationala a Romaniei va avea de infruntat tara gazda, Austria, intr-o partida ce se anunta extrem de dificila pentru “tricolorii mici”.

Criza de moment din fotbalul romanesc atinge in mod conjunctural in aceste zile inclusiv formatia sub 19 ani, care in primul meci din grupa a 6-a preliminara a fost umilita de catre Scotia cu un scor de neprezentare (3-0). Formatia lui Cristian Sava desi are in lot cateva tinere talente, sufera la capitolul continuitate si omogenitate, jucatori precum Denis Alibec (Inter), Sebastian Mladen sau Adrian Stoian (Roma) fiind inca in formare la echipele lor si evoluand extrem de putin la un nivel competitional foarte ridicat.

De cealalta parte, austriecii au avantajul de a fi tara organizatoare in aceasta grupa si par a profita din plin de acest lucru, jucand extrem de bine pe teren propriu si in partida de debut contra Armeniei pe care au invins-o cu un 5-1 categoric. Spre deosebire de romani, juniorii austrieci evolueaza constant la echipe din Bundesliga natala, fotbalisti precum Philipp Huspek sau Marcel Ziegl (ambii de la SV Ried), Lukas Rath (Mattersburg) iar acest lucru se vede in rezultatele alb-rosiilor, care au fost de asemenea prezenti la campionatul mondial rezervat acestei categorii de varste si in 2007, ceea ce denota continuitatea in performante pentru amfitrionii din aceasta dup-amiaza.
PRONOSTIC: 1 solist @ SPORTINGBET by GALISANDRU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu