duminică, octombrie 25, 2009

Francesca Schiavone - Olga Govortsova

Finala turneului indoor de pe carpeta moscovita aduce fata in fata 2 tenismene mai putin familiarizate cu fazele avansate ale turneelor WTA : italianca Francesca Schiavone - a 24-a tenismena a lumii, cu 1935 puncte, contra bielorusei Olga Govortsova, numarul 67 WTA, cu 955 puncte acumulate.

Schiavone este o veterana a circuitului, evoluand de peste 10 ani in prima suta mondiala, care iata ca a reusit sa se mentina la un nivel decent si rezultatele apar acum la batranete (29 de ani fiind o varsta inaintata in tenisul profesionist), pana in prezent castigand un singur titlu - in 2007 pe zgura de la Bad Gastein. Pana in aceasta finala, bruneta din Milano a trecut de Llagostera Vives (6:7 6:4 6:3 ), Monica Niculescu ( 6:2 7:5 ), Maria Kirilenko (6:3 6:2 ) si de Alona Bondarenko in semifinale, cu 6:4 6:0 .

De cealalta parte a fileului se va afla o jucatoare din scoala sovietica, din Belarus - Olga Govortsova, 21 de ani, care de asemenea nu a inregistrat mari succese in circuitul WTA pana acum; totusi a reusit un parcurs de regularitate in capitala Rusiei, trecand rand pe rand de Ksenia Pervak (6:3 4:6 6:0 ), Martinez Sanchez ( 6:1 6:4 ), Vera Dushevina ( 6:3 6:0 ) si Alisa Kleybanova (6:2 6:1 ).

Forma de joc a celor 2, tenacitatea si tonusul la care se afla, ma face sa inclin pe o partida tipic feminina, o partida de lupta, cu alternanta foarte rapida a scorului de o parte si de alta, si in consecinta cu multe breakuri, deoarece niciuna dintre cele 2 combatante nu exceleaza la serviciu.

Cel putin 3 breakuri in setul inaugural mi se pare optiunea cea mai potrivita aici.

PRONOSTIC: Over 2.5 breaks in 1st set @ SPORTINGBET by GALISANDRU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu